Overzicht docenten

Hugo Elebaut

Zorgmasseur

Hugo Elebaut (okt 1963) staat veelzijdig in het leven. Naast theater, muziek en lesgeven is massage één van zijn vele passies. Omdat hij vanuit zijn gevoel masseert, wordt hij ook gevraagd om te jureren bij de opleiding cosmetisch masseur. Masseren is een deel kennis en techniek, maar invoelen en openstaan zijn de belangrijkste pijlers van een goede massage.

Ayurveda sijpelde druppelsgewijs zijn leven binnen. Eerst als "patiënt" bij een ayurvedisch consulent en klant bij een ayurvedische massage. Later, in 2007 kwam de eerste basiscursus abhyanga massage op zijn pad. Tijdens een rondreis in Zuid-India ervoer hij de originele en pure massage. Na een grondige opleiding "De Mens" (anatomie, pathologie, psychologie en psycho-pathologie) volgde hij een cursus gevorderde massagetechnieken en maakte hij ook kennis met verschillende massagevormen (cosmetische, Thaise, dynamische en Shiatsu) en aroma-therapie. Deze opleiding eindigde met een intensieve opleiding ayurvedisch masseren.
In de loop der jaren ervoer en besefte hij dat de eeuwenoude filosofie van de Ayurveda naadloos past in de verschillende processen die in lichaam en geest plaatsvinden. Met deze overtuiging is hij dubbel gemotiveerd om deze massagevorm aan te leren. Naast Ontspannende massage verdiepte Hugo zich in de zorgmassage. Aandacht geven aan wie daar nood aan heeft onder de vorm van massage.

Gevolgde Opleidingen
+ Basis Ayurvedische massage

+ Opleiding "De Mens" (Anatomie, Pathologie , Psychologie)

+ 2 jarige Opleiding massagetechnieken

+ Opleiding cosmetisch masseur

+ Opleiding Zorgmassage bij kanker