Overzicht docenten

Patrick Scheire

Kinesist, therapeutic touch, opleiding sjamanisme, healing en relaxatie

Ik heb een opleiding kinesitherapie genoten. De eerste jaren van mijn loopbaan heb ik ook als dusdanig gewerkt maar ben nadien overgestapt naar het bedrijfsleven.

De drijfveren in mijn leven zijn: zelfverwerkelijking, bewustwording/bewustzijn, healing, mindfulness, verbindende communicatie en non-dualiteit.

Om dat vorm te geven heb ik allerlei workshops, cursussen en opleidingen gevolgd zoals: emotioneel lichaamswerk, PRH, Reiki, Postural Integratie, opleiding Therapeutic Touch, opleiding sjamanisme (aan de Belgische School voor Sjamanisme), Deep Trance (Obeon) ... .

Verder heb ik inzichten opgedaan van personen zoals: Etty Hillesum, Eckhart Tolle, Krishnamurti, Ramana Maharshi, Sri Nisargadatta Maharaj, Thich Nhat Hanh en boeken over kwantumfysica; Het Veld; Het Intentie Experiment ... .

Reizen naar de verschillende uithoeken van de wereld heeft me in contact gebracht met andere culturen, religies, filosofieën waardoor ik het leven beter heb leren relativeren. Het heeft mij oa. bijgebracht dat naast de wereld van 'hebben, worden, doen...' er ook een wereld van 'zijn' is en dat is voor mij de essentie van het leven.

Om dat 'ZIJN' meer vorm te geven trek ik mij soms terug in eenzame stilte en meditatie.

In de beginjaren van de Alternativabeurs in Gent (begin de jaren 80 van vorige eeuw) maakte ik kennis met klankschalen. De klank ervan raakte mij diep. Ik was erdoor gefascineerd. Die beroering en beleving wil ik doorgeven aan anderen. Na verloop van tijd leerde ik ook het specifieke effect van andere instrumenten kennen waardoor mijn assortiment zich verruimde. Als men zich kan overgeven aan die klanken dan voert een gevoelsreis je mee in die aparte wereld van geluiden.

1