vzw de Ast, ontmoetingsplaats voor levensverdieping & yoga

Waar vind je de Ast? 
Zakske 2, B-9700 Oudenaarde, vlak bij de Markt

Vzw de Ast organiseert lessenreeksen, workshops, ontmoetingen om sterker in het leven te staan, je (draag)kracht te vergroten en je (veer)kracht aan te scherpen. Je kan er bewegingslessen volgen zoals pilates,  yoga, qi gong, yogalates flow, lu jong, feldenkrais, ... Je kan er terecht om cursussen te volgen zoals mindfulness, energetische meditatie, lichaamsmassage, relaxatie klankconcert, opstellingen,  .....

Neem een kijkje bij Aanbod voor alle info!

                              

              

Voorwoord najaar

Beste vriend(in) en sympathisant van de Ast,

Op 29 juni vond ‘Waterfront’ plaats. Dat was een evenement om de slachtoffers op zee tijdens de Eerste Wereldoorlog te herdenken en het einde van de vijandigheden te vieren.

Ongeveer 3.000 bootjes werden langs de vloedlijn van Zeebrugge tot Oostende te water gelaten.

In vijf kustgemeenten vond er een artistieke voorstelling plaats. Een vriend van me was betrokken bij ‘Reflector’, het live kunstwerk op het strand van Oostende. Het was een adembenemend schouwspel dat ons letterlijk een spiegel voorhield om afscheid te nemen van het donkere verleden en ons deed reflecteren over hoop voor de toekomst, verzoening en vergeving. Met mijn voeten in het zand van het strand van Oostende kon ik niet anders dan even stil staan bij wat er de afgelopen maanden in mijn eigen leven was gebeurd.

Mijn relatie liep stuk terwijl de jongste dochter van mijn zus volop haar bohemian trouwfeest aan het voorbereiden was. Toen ik op een dag samen met mijn zussen bij papa was, vroeg de oudste om mee naar boven te gaan. Ze wist dat er in de kast nog een kleed hing van mama dat perfect zou zijn voor het feest. Het paste haar niet, waarna ze vroeg of ik het wou aantrekken. Het was alsof het voor me gemaakt was. Beide zussen vonden dat mama er op die manier ook een stukje bij zou zijn. Mama overleed namelijk op het einde van de zomer van 76.

Bij een volgend bezoek aan papa vroeg ik voorzichtig wat hij van het idee vond dat ik het kleed zou dragen. Ik zal zijn blik nooit vergeten. Blijkbaar had mama het kleed nooit gedragen omdat ze toen al te ziek was. En ja, hij wou dat ik het droeg op de trouw van zijn kleindochter.

Het werd een bijzonder tuinfeest met een ontroerende ceremonie in openlucht, een vrij podium waarop ook het kersverse koppel het beste van zichzelf gaf, een heerlijk buffet met de potluck gerechtjes die werden meegebracht door de 200 gasten. Ze hadden het tijdens de voorbereidingen over hun ‘Grote Liefdesfeest’. Die dag werd echte liefde gevierd en ook de weergoden waren hen goed gezind. Twee dagen ervoor en de dag erna viel de regen met bakken uit de lucht maar hun dag eind mei was een zomerse, droge dag.

Dat het zomert kunnen we dit jaar net als in 76 wel echt zeggen. De koeien in een weide bij ons in de buurt stonden gisteren rond een baal hooi op een verdorde weide. De natuur snakt naar water, we leren om er zuinig mee om te springen. En zuinigheid is naar mijn mening een positieve eigenschap waarbij je je eigen behoefte ondergeschikt kan stellen aan het welzijn van anderen. Gierigheid daarentegen is een minder fraaie eigenschap, is egogericht. Mensen die een wereldoorlog overleefd hebben zijn vaak zuinig. Ik heb afgelopen maanden geleerd dat je met vriendschap niet zuinig hoeft om te springen als je echte, warme mensen rondom jou hebt. Ik ben dankbaar voor familie en vrienden waar ik altijd welkom was met mijn verdriet en mijn vragen. Voor hun luisterend oor en hun goeie raad dat ik naar mijn buikgevoel moest leren luisteren.

Ik wens je nog zomerse dagen waarbij je mag genieten van de dingen in het leven die er echt toe doen en tijd om nu en dan eens te reflecteren. Op zaterdag 1 september staat de Ast-deur weer voor je open. In naam van het bestuur, de docenten en de vrijwilligers heet ik je van harte welkom op onze opendeurnamiddag. Graag tot dan!

Els,

coördinator vzw de Ast

Nieuws

Binnenkort in de Ast ...

Zenmeditatie dinsdagavonden 2/10 en 13/11

Lichaamsmassage, zaterdag 6/10

Ayurvedische lichaamsmassage, 6 maandagavonden vanaf 5/11

TAO van de vrouw, donderdag 8/11 

Relaxatie klankconcert, woe 14/11

Aromatherapie, 3 woensdagavonden vanaf 21/11

Opstellingen in de Ast, zaterdag 24/11

Burn Out, modeverschijnsel of een uitnodiging om meer rekening te houden met jezelf?

E.F.T. Emotional Freedom Technique 

Overzicht (wekelijkse) lessen lichaamswerk najaar 2018


MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG
09.00 PILATES 9.00 PILATES 08.45 PILATES
10.15 HATHA YIN YOGA 10.00 FELDENKREIS 9.00 START TO YOGA 10.00 HATHA YOGA
11.00 QIGONG 

18.15 PILATES
18.00 PILATES 18.30 START TO YOGA
19.15 PILATES IN FLOW 18.45 KUNDALINI YOGA 19.00 HATHA YIN YOGA

19.30 HATHA YOGA 18.00 ZWANGERSCHAPS
YOGA
20.15 YOGALATES FLOW 20.00 QIGONG  20.15 HATHA YOGA

20.00 LUJONG

20.00 MINDFULNESS
YOGA

Inschrijven via het inschrijvingsformuliertje op de website www.de-ast.be, behalve voor de lessen zwangerschapsyoga en mindfulnessyoga: voor die lessen schrijf je rechtstreeks in bij docente Lut: lut.van.melle@telenet.be

Volg de activiteiten van de Ast

Om op de hoogte te blijven van nieuwe cursussen en workshops in de Ast, kan je ons ook volgen op  Facebook.

Klik hier of op het logo om de Ast te volgen op Facebook

Wat bij streng winterweer?

Indien de wegen niet berijdbaar zijn bij winterse neerslag dan zullen de lessen niet doorgaan.  Indien dit van toepassing is, wordt dit bovenaan rechts op de homepagina vermeld. Wegens overmacht is er géén terugbetaling mogelijk van deze lessen.