Inschrijven

Inschrijven

1. AANPASSINGEN NAJAAR 2020

Bij je inschrijving voor lichaamswerk kan je vanaf nu kiezen voor een reeks of een beurtenkaart Op jullie vraag hebben we ons systeem aangepast:

1. Kies je voor een reeks/abonnement

- dan is jouw plaats gegarandeerd in die les (leswissels zijn niet mogelijk!)

2. Kies je voor een beurtenkaart

- dan kijken we na of er vrije plaatsen zijn in de door jou opgegeven reeks en laten we je de dag voor de start van de reeks weten of je kan deelnemen

-dan zijn jouw beurten gegarandeerd in die les (leswissels zijn niet mogelijk!)

- deze beurtenkaart is geldig van 7/9/2020 tot 18/12/2020

Wat als de lessen omwille van Covid-19 niet kunnen doorgaan in de Ast?

Tijdens een mogelijke lockdown heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen een bevriezing van je abonnement/beurtenkaart OF het verder blijven les volgen via Zoom

1. Zet je jouw abonnement/beurtenkaart verder tijdens een mogelijke lockdown, dan zal je les kunnen blijven volgen via Zoom. Op dat moment zal een programma van verschillende lessen worden uitgewerkt. Als extra zal je kunnen deelnemen aan alle yoga lessen of pilateslessen van dat programma.

In dit filmpje zie je hoe makkelijk het is om van thuis uit te verbinden met Zoom: https://youtu.be/idxk52WV_s4

2. Kies je ervoor om je abonnement/beurtenkaart te bevriezen tijdens een mogelijke lockdown, dan behoudt je het aantal resterende lessen tot de deuren weer opengaan. Bij de heropening kan je dan terug deelnemen aan de les(sen) waarvoor je je had ingeschreven.

Gelieve bij je inschrijving jouw voorkeur (Zoom of bevriezing van je abonnement/beurtenkaart) door te geven (zie inschrijvingsformulier op de website). Deze voorkeur is niet definitief, je kan deze wijzigen als een sluiting zich voordoet.

Wil je les volgen in de herfst? Wij zorgen voor …

 • 1. Een veilige omgeving!
 • 2. Duidelijke richtlijnen (zie 10 stappenplan)
 • 3. Kleine groepen zodat we 1,5 meter afstand kunnen aanbieden
  • maximaal 13 cursisten in de spiegelzaal
  • maximaal 10 cursisten in de zolderzaal
 • 4. Extra tijd tussen het einde van een les en het begin van de volgende les

Om les te volgen in de Ast volg je volgende richtlijnen ... zo zorg je voor de ander & zorgt de ander voor jou!

 • 1.Voel je je niet lekker? Blijf thuis!
 • 2.Kom in jouw sportoutfit naar de Ast. Breng je eigen materiaal (mat, dekentje, handdoek…) mee. Gebruik je een mat van de Ast dan is een handdoek verplicht! Reinigingsmiddel en doekjes zijn beschikbaar.
 • 3.Draag bij voorkeur een mondmasker bij het binnenkomen van de Ast. Volgens de richtlijn van de politiezone Vlaamse Ardennen moet je het mondmasker opzetten zodra je iemand ontmoet die niet tot jouw bubbel behoort en waarmee je geen 1,5 meter afstand kan houden. Kom 5 minuten voor de les van start gaat.
  4.Ontsmet je handen voor en na de les (ontsmettingsgel is beschikbaar).
 • 5.Het toilet is toegankelijk voor noodgevallen. Zorg voor een lege blaas.
 • 6.Volg het parcours dat is uitgestippeld op de grond.
 • 7.Leg jouw matje aan één van de stickers verspreid over de zaal. Er is minstens 1,5 m tussen elkaar. Eens op je mat mag je mondmasker uit!
 • 8.Vensters staan open voor luchtcirculatie. Tip: kleed je in laagjes.
 • 9.Hou voldoende afstand van elkaar. Napraten kan buiten de Ast. Op een terrasje steun je ook de horeca.
 • 10. Geniet van een deugddoende les :-).

2. INSCHRIJVINGEN

Inschrijven kan via het inschrijvingsformulier. Het kan telefonisch, wanneer je onmogelijk kan inschrijven via de website. 

Schrijf je in met verschillende personen, vraag dan aan iedere persoon om een formuliertje met de gegevens in te vullen zodat we ook van die personen een gsm nummer hebben om te verwittigen als de les niet door zou gaan.

Je inschrijving is definitief zodra we het cursusgeld ontvangen hebben op rekening BE18 6451 9707 7965 (BIC: JVBABE22) van vzw de Ast. Gelieve in de mededeling steeds je NAAM en de CURSUS te vermelden (zeker als je betaalt met een rekening op naam van je partner). Wacht niet, want de volgorde van betaling bepaalt wie kan deelnemen en wie niet. Wie niet tijdig betaalt, wordt vervangen door iemand van de wachtlijst

Snel inschrijven is zowel in je eigen belang als in dat van anderen: het is jammer als een cursus afgelast moet worden bij gebrek aan inschrijvingen, terwijl achteraf blijkt dat er voldoende mensen op het laatste nippertje nog inschrijven!

Wanneer een activiteit om één of andere reden niet kan doorgaan, word je zo spoedig mogelijk gewaarschuwd, en krijg je het volledige bedrag teruggestort.

KORTINGEN
1/ Het tweede lid van een samenwonend gezin krijgt 10% korting bij gelijktijdige inschrijving voor dezelfde cursus. Bereken zelf je korting ajb, wij kijken het na bij de betaling. Klopt er iets niet, dan nemen we contact met je op.
2/ Wanneer je inschrijft voor minimum 3 cursussen tegelijk, krijg je 10% vermindering vanaf de 2de cursus (de duurste is de eerste). 
3/ Op vertoon van een wettelijk bewijs waaruit blijkt dat je een minimum inkomen hebt, krijg je 15% korting.

OK-PAS
Heb je een OK-pas, dan betaal je:

 • 1,50 € voor een activiteit van één avond
 • 25% van het inschrijvingsgeld voor een reeks. 
 • Je dient dan wel je rijksregisternummer te vermelden bij inschrijving en je kaart voor te leggen bij de 1ste les. 

Meer uitleg betreffende de OK-pas vind je op http://www.ocmwoudenaarde.be/nl/kansenpas-ok-pas.

ANNULEREN 

Annuleren kàn, tot uiterlijk 7 dagen vóór de aanvang van de cursus; dan krijg je een waardebon voor het betaalde bedrag min € 10,00 administratiekosten.
Wanneer je je bedenkt binnen de 7 dagen voordat de activiteit start, kunnen wij je niet meer vergoeden.

Het is sympathiek als je ons waarschuwt wanneer je niet deelneemt, ook als je nog niet betaald hebt - dan kan iemand van de wachtlijst jouw plaats innemen.

WAT INDIEN EEN DOCENTE GEEN LES KAN GEVEN?

Indien je docente geen les kan geven, doen we ons uiterste best om een vervanger/vervangster te zoeken.

WAT BIJ STRENG WINTERWEER?

Indien de wegen niet berijdbaar zijn bij winterse neerslag dan zullen de lessen niet doorgaan in de Ast maar bieden we een les aan op ZOOM indien het kan voor de docent. Indien dit van toepassing is, wordt dit bovenaan rechts op de homepagina vermeld. Wegens overmacht is er géén terugbetaling mogelijk van deze lessen.