Yoga ... wat is het, wat kan het voor jou betekenen?

Yoga ... wat is het, wat kan het voor jou betekenen?

Yoga is geen geloof of filosofie, het is een wetenschap die je in contact brengt met de diepere dimensies van je zijn.

Yoga is een manier om de wervelingen in je denken stil te leggen en tot innerlijke rust te komen; om lichaam en geest (denken) in evenwicht te brengen en met elkaar te verbinden. Yoga maakt je lijf ook soepeler en fitter … je voélt je gewoon gezonder.

Yoga biedt een schatkamer aan technieken om te groeien in zelfkennis, het helpt je keuzes te maken vanuit je hart. En zo kan yoga een manier van leven worden en leiden tot meer geluk en vrede, los van de gebeurtenissen rondom je.

Yoga kent vier grote methodes: Karma, de yoga van ongehecht handelen, Hatha, de yoga van lichaamswerk, Njana, de yoga van zelfonderzoek, Bhakti, de yoga van devotie, en wanneer je die stijlen samen toepast, kom je tot Raja of koninklijke yoga.

Elke stijl kent ook talrijke vormen en scholen. En om het nog wat complexer te maken, elke docent heeft zijn of haar voorkeuren. Eenvormigheid vind je hier niet terug en misschien is dat juist zo verrijkend: elke stijl heeft zijn eigen schoonheid en kracht.

De Ast biedt een hele waaier aan yogavormen, op praktisch elk moment van de week, en gegeven door een uitgelezen team van leraren.