online lessen via zoom maart en april

Soulfulness yoga - zo 28/2 en 28/3 10u

Soulfulness Yoga

SOULFULNESS YOGA - VERBINDING

Stap voor stap, ademhaling na ademhaling ontvouwt ons bewustzijn zich op onze yogaweg en levensweg in de dualiteit van het leven, naar de eenheid die we zijn. Ik ben zelf 40 jaar onderweg met Yoga en ander bewustzijnswerk. En steeds weer blijven nieuwe deuren open gaan naar een dieper inzicht wat Yoga ons te bieden heeft. Ware vernieuwing ligt in verdieping en eenvoud. Met de verwondering van de eeuwige beginneling….een open geest.

In de eeuwenoude geschriften uit de yoga traditie: de ‘Sutra’s van Patanjali’ worden de treden van de ‘universele yogaweg’ in haar essentie beschreven. Raja yoga de ‘koninklijke weg’ genoemd omdat hierin alle aspecten van Yoga aanwezig zijn. Yoga betekent verbinding. Heling vindt plaats wanneer we in het geheel van ons zijn, lichaam, ziel en geest yoga beoefenen.

Ons lichaam vindt welzijn in de fysieke asana’s, onze geest in de meditatie… toch blijven we hierin ergens iets essentieels missen. Hoe kan er verbinding ontstaan tussen ons lichaam en onze geest zodat ze in harmonie samenleven en het geheel van ons wezen kan ademen?

Onze ziel creëert verbindingen met al wat leeft. Bezielt… Onze ziel weeft de verbinding met ons Zelf. Weeft het verbindingsweefsel tussen lichaam en geest, tussen binnen en buiten, jezelf en de anderen. Onze ziel verzoent de dualiteiten in onszelf tot de eenheid die we zijn, met als voertuig de Adem. In dit verbindingsweefsel stroomt de levensadem, levenskracht, levenszin, welzijn, harmonie, zelfhelend vermogen, vervulling, liefde, helderheid, inzicht, vrede, wezenlijke rust en stilte ontstaan.

Raja Yoga als integrale yoga omvat o.a. yoga asana’s en aarding, beweging en flow, adem en klank, energiehuishouding en chakra’s, ruimte van het hart voelen, relatie tot jezelf en de anderen, zintuigen, meditatie naar zelfkennis…

In dit yoga-atelier volg je je eigen flow en ritme en neem je eenvoudige houdingen aan. Geen voorkennis nodig. Wees benieuwd om jezelf opnieuw te ontmoeten en te omarmen. 

Hartelijk welkom. 

Lut

Docenten: Lut Van Melle
Prijs: € 60.00 voor beide zondagen
Wanneer: 28/02/2021, 28/03/2021
Tijdstip:
10:00 - 13:00
Inspringen: mogelijk
Extra informatie:

Indien je wenst in te schrijven voor 1 zondag dan betaal je 35 €