workshops persoonlijke ontwikkeling en welzijn

Zelfzorg voor ouders - woensdag 30/11 19u30

Zelfzorg voor ouders

Zorgen voor jezelf = zorgen voor je kind

In een vliegtuig wordt gevraagd om eerst je eigen zuurstofmasker op te zetten en dan pas je kind te helpen. Het is immers pas wanneer ouders eerst voor zichzelf zorgen, dat ze ook hun kind kunnen helpen.

Zorgen voor jezelf als ouder?! Waarom?

1. Wanneer je zelf goed in je vel zit, kun je meer de ouder zijn die je graag wilt zijn. Geduldig, begripvol, speels, met humor... opvoeden is erg moeilijk wanneer je zelf geen ademruimte hebt.
2. Om adequaat te reageren op emoties van kinderen, moet je op een gezonde manier met je eigen emoties kunnen omgaan.
3. Kinderen houden ons een spiegel voor: zij vertonen ‘lastig’ gedrag als wij het lastig hebben.
4. Door goed voor jezelf te zorgen laat je aan je kinderen zien dat dit belangrijk is. Daar kunnen zij later alleen maar de vruchten van plukken.

Zelfzorg, wat is dat dan?

Door goed te zorgen voor jezelf, kun je contact maken met wat je écht wilt en nodig hebt. Zelfzorg is echter meer dan één keer per maand naar de sauna of elke avond een Netflix-serie kijken. Het gaat om jezelf onvoorwaardelijk graag zien, mild zijn voor je beperkingen, je eigen emoties leren reguleren, ombuigen van veroordelende stemmetjes, aan de slag gaan met pijnlijke blauwe plekken uit je eigen kindertijd…

In deze interactieve workshop gaan we hiermee samen aan de slag.

Waar zit jouw zuurstoflek? Wat geeft jou zuurstof? Wat zegt het stemmetje in je hoofd nu je overweegt om in volle avondspits enkele uurtjes tijd voor jezelf te maken? En hoe kan je dit eventueel ombuigen naar een mildere en meer helpende gedachte? Hoe ga je zelf om met stress en emoties? Kun je gemakkelijk steun vragen en aan wie? We zoeken het samen uit!

Er is ruimte voor het delen van je eigen ervaring en om te luisteren naar elkaar én we gaan ook concreet oefenen.

Je gaat naar huis met jouw persoonlijke zelfzorgplan, meer zelfvertrouwen en een gevoel van (h)erkenning en ondersteuning én je hebt je batterijen alvast een beetje opgeladen door even tijd te maken voor jezelf.

Door deel te nemen aan deze workshop doe je dus niet alleen jezelf een groot cadeau, maar ook de rest van je gezin! 

Docenten: Carolien Coesens
Prijs: € 25.00 voor de workshop
Wanneer: 30/11/2022
Tijdstip:
19:30 - 21:30
Inspringen: -
Extra informatie:

Breng schrijfgerei mee als je wil noteren!

1